Pat Lowette > Preludium ofte voorspel > Paddenstoelsporen via de ’tags’

Paddenstoelsporen via de ’tags’

De ‘tags’ geven – naast de labels – extra informatie over een tekst. Met welke tag(s) een tekst werd gemerkt zie je rechts – en niet onderlijnd – onder de titel van een tekst.

De tags Dromen zijn verlakkerij en Een open doekje verwijzen naar het feit dat deze teksten al verschenen in de gelijknamige dichtbundels.

Afrika mon amour verwijst naar het gelijknamige boek waarin de tekst al verscheen of dekt als tag perfect de lading: een tekst die – ook – te maken heeft met het ‘zwarte’ continent. Tussen 1980 en 1989 was ik voor Vredeseilanden regelmatig in West-Afrika. En ook achteraf reisde ik daar nog heen.  ‘Zwarte’ schrijvers beslaan ook ettelijke meters boekenplank in mijn bibliotheek.

Straalheide, een straat in het groen naast de Straalse Bossen en vlakbij de Straalmolen in Olmen, was van december 1985 tot december 2014 mijn Kempense thuis. Sommige teksten zijn zo onlosmakelijk verbonden met die groene plek, dat het voor de leesbaarheid helpt deze ‘geografische context’ te kennen.

Bermbeelden daarentegen horen thuis bij een groene plek midden in Gent. Een van de voordelen van mijn ‘bilocatie’ – een woonplek in Gent en een pied-à-terre in de Kempen – is dat zowel het platteland als de stad mij inspireert. De bermbeelden ontstaan achter dat ene raam in huis waar mijn bureau staat. In de eerste tekst van de reeks – met de naam ‘Bermbeelden’ – vertel ik meer over de plek en haar geschiedenis en vind je ook enkele foto’s. https://patlowette.be/bermbeelden/

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette