Pat Lowette > Publicaties > Afrika mon amour

Afrika mon amour

Afrika

Van 1980 tot ’89 werkte ik als projectverantwoordelijke voor de ontwikkelingsorganisatie Vredeseilanden. Gedurende de vele reizen die deze job met zich meebracht verzamelde ik allerlei ervaringen, meer zelfs werd ik verliefd op Afrika. In “Afrika, mon amour” worden dagboekfragmenten en reisverslagen, brieven aan en van het thuisfront, cursiefjes en tijdschriftartikels op een onvergelijkelijke wijze, in een geheel eigen stijl, tot een meeslepende trilogie verwerkt. Bladzijden waarin een door adrenalinestoten opgezweepte gedrevenheid zindert worden afgewisseld met hartstochtelijke, gevoelsechte passages.

Impressies en expressies. Kleuren en aroma’s. En een grenzeloze liefde voor Afrika. Dat zijn de drijfveren achter mijn pen.

Afrika, mon amour is het verhaal van een hopeloos verliefde man, die zich plots vervreemd weet van zijn geliefde en vanuit deze verscheurende ervaring haar unieke, gastvrije rijkdom beschrijft om tenslotte zovele jaren later, in 1996, terug te gaan “om te zien wat de tijd met haar gedaan heeft, of zij rijper geworden is, getekend al door de tijd of nog bruisend van leven als een echte Afrikaanse mama met rimpels en een schaterende lach”.

1996, ISBN 90-802789-2-0, 367 blz. 

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette