- 1 maart 2014 -
De zeven seizoenen, Gentse galanterieën :

Bermbeelden

Arbedpark Noord. Ooit stond er een grote metaalfabriek. Wat opvalt: een lang, puntig met gras begroeid talud. En stalen muren tussen speeltuigen en langs wandelweggetjes. Talud en roestig metaal verwijzen naar de ijzeren geschiedenis van de site: ‘de punt’, eens draad- en spijkerfabriek. Het talud: laatste spijker, nu op speelgrond.

Het talud is zachtglooiend, stijgend van zuid naar noord, met steile hellingen aan de oostelijke en westelijke zijkanten en het noordelijke eindpunt. Het begint zuidelijk, links van het raam, met een roestige verankering in de grond en loopt halverwege met een roestmetalen brug over het fiets- en wandelpad. Rechts zie ik nog net de Scheldekaai. Waar het talud stopt en de droom begint… over de Schelde, de hemelse einder tegemoet.

Dat talud is de ‘berm’ die voor mijn bureauraam prijkt. Mens en dier, weer en wind spelen er dagelijks hun rol. Soms wordt mijn aandacht getrokken door het gebeuren. Zijn de beelden veel te beeldig om erover te zwijgen, of is het gewoon dichtersluim? In elk geval is het de bron van vele ‘bermbeelden’ die mij verstillen, laten jubelen, verbijsteren, aan het lachen maken,… Sommige van die ‘bermbeelden’ vind je hier, met de tag bermbeelden.

DSC_0258

DSC_0272 DSC_0264

DSC_0257

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette