Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 45 (°)
- 28 april 2020 -
Dagschotel :

13 + 45 (°)

Omdat het niet altijd over corona-curves moet gaan: het is gelukkig niet dodelijk, zelfs niet besmettelijk maar de curve blijft stabiel in plaats van te dalen. En wat dalen zou leuk zijn … volgens de weegschaal van mijn lief.

Gisterenavond hebben we nog even zitten kijken naar acrobatische toeren op het talud van het Arbedpark. Tussen de kladjes wandelaars en tweezitters lag daar een man op zijn rug met de benen omhoog. Op zijn voeten draaide, plooide, sprong, stond – op voeten of handen – een vrouw drukdoende in de rondte. Puur circuswerk, niet recht voor onze deur wel recht in het zicht van het terras. Ons gesprek viel even stil… want met open mond waren we ons beiden aan het vergapen. Heerlijk.
Van dit talud, deze berm heb ik al vaker ‘bermbeelden’ beschreven. We hebben hier al van alles en nog wat gezien – de laatste tijd minder groepen, meer individuen en duo’s – maar dit spant toch wel de kroon tot nu toe.

Vanochtend plots geen kat meer op het talud, enkel groen gras en daar rond vers bebladerde bomen, grijze lucht en regendruppels. Gelukkig maar, de aarde kan weer drinken,… het Arbedpark gaat nog eventjes groen blijven.
Op het terras hoor je potplanten en leibomen zich te goed doen aan de gestage regen. Op hun nieuwe zomerplek staan ze op ontmoste tegels groen te grijnzen in de regenglitter. Straks even controleren of er geen signalen zijn van dronkenschap.

Heb ik het goed begrepen dat elke Belg een naaimachine krijgt,… eens de aanbesteding gebeurd is? De Minister van Landsverdediging zal voor alle Belgen een gevaarlijk scherpe naald bestellen om ons te verdedigen tegen het virus. Een naald die hopelijk compatibel is met die naaimachine. De voorzitter van de  Socialistische Partij gaat zorgen voor rode draad… om te stikken. De parlementairen van de regenboogfractie gaan zorgen voor kleurrijke stoffen om mondmaskers van te maken. En Minister Maggy heeft nu eindelijk de truc gevonden heeft om alle fashionistas en andere burgers – in hun kot – aan het werk te krijgen. Al goed dat zij destijds al die maskers heeft laten vernietigen, anders liepen al die fashionistas zo maar door de winkelstraten.

28 april is de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Ongevallen en ziekten voorkomen is beter dan genezen, ook op het werk natuurlijk. Daarstraks bij de biokruidenier struikelde een van de medewerkers, die rekken aan het vullen was, over een bak uien. Ik had onmiddellijk een gespreksonderwerp over arbeidsongevallen en de dag van – eigenlijk de dag tégen – arbeidsongevallen.

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette