Pat Lowette > Dagschotel > Vrijdag de 13de?
- 13 maart 2020 -
Dagschotel :

Vrijdag de 13de?

Gisterenavond laat zijn de maatregelen duidelijk geworden die de overheid beslist heeft om proberen het corona-virus in te dijken, dat wil zeggen de exponentiële besmettingscurve af te vlakken.

Vandaag dus vooral aan de telefoon en met de mail bezig. Al snel wordt het effect in mijn eigen leven duidelijk. De annulatie van ettelijke dagen opleiding is in mijn agenda het meest ingrijpend. Plots duiken grote open gaten op in mijn weekplanningen. Ruimte voor van alles en nog wat.

Vooral voor de jonge collega’s, die nog kinderen in huis hebben en hypotheken aan het afbetalen zijn, is het een vrijdag de 13de:  vele dagen opleiding annuleren is financieel zwaar. Ik probeer de collega’s te vertellen dat nu de ‘normale’ annulatie-voorwaarden toepassen wellicht geen goed idee is. Voor fijne klantenrelaties op lange termijn is korte-termijn-gewin misschien niet de beste aanpak?  Daarnaast heb ik het ook even over ‘solidariteit’: iedereen zit immers in hetzelfde schuitje, niet? Laten we het mekaar dan maar niet te moeilijk maken, toch?

Na de verdaging van de opleidingen volgt het bericht dat een geplande doop en huwelijksceremonie worden verschoven naar nog onbekende datum. Twee andere multi-generatie-familiereünies hangen nog in de lucht.

’s Avonds op het journaal blijkt hoe de rustige en duidelijke communicatie van Maggie De Block, Marc Van Ranst en co. niet voldoende bleken voor de wc-papier-hamsteraars en andere elleboogwringers in warenhuizen overal te lande. Behoorlijk professioneel gecommuniceerd en toch… Spijtig.

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette