Pat Lowette > Dagschotel > Mambo number 5?
- 13 augustus 2015 -
Dagschotel, Kinderkamer :

Mambo number 5?

Student number five heeft zijn eindwerk binnen gedaan bij de kopiedienst. Als hij thuis komt voelen de exemplaren nog warm aan. Vers gebakken als het ware. Een eindwerk over beeldvorming door de media, over impliciete associaties en expliciete beweringen, over gedrag en attitudes… Kortom, een eindwerk over racisme. Als zoon van twee continenten is hij meer dan betrokken bij de inhoud.

Zijn broodje is dus gebakken. De ouderlijke ontspanning treedt in. Wij besluiten nog even te genieten van een halve dag zee, voor de onweersbuien een pauze inlassen in deze zonnige zomer. Flanerend over de dijk van De Haan. Oostwaarts, rechtsomkeer, westwaarts. Ondertussen mensjes kijken. Kinderen en bejaarden, adolescenten en volwassenen,…
Elkeen ontbloot in mindere of meerdere mate het lijf. Een navelbuik. Een stukje been tussen de kousenvoeten-in-sandalen en de driekwartbroek. Een stel bodybuildersarmen en dito schouders. Een lijf waar rond de minuscule stukjes stof nog weinig aan de verbeelding overlaten. Elkeen laat in meerdere of mindere mate het lijf bruinen.

Het enige ‘bruine’ lijf dat we zien tussen al deze bruinende blanken? Een vrouw van Afrikaanse origine, die de hall aan het kuisen is van een appartementsgebouw.

Over impliciete beeldvorming gesproken.

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette