Pat Lowette > Dagschotel > Leger bekent kleur
- 3 juni 2012 -
Dagschotel :

Leger bekent kleur

borstvoeding

Een sabbelende baby aan moeders borst. Kunt u zich een vrediger beeld indenken? Een foto met twee moeders, die tezamen drie baby’s voeden. Bestaat er een sterker beeld voor leven,  levenskracht, toekomst, hoop,…

De Washington National Guard echter, een onderdeel van het Amerikaanse leger, vindt het niet kunnen dat “het uniform wordt gebruikt voor een extern doel”. Het is immers een overtreding van de militaire spelregels om een uniform te gebruiken voor de ondersteuning van niet-militaire doelen, aldus de National Guard.

Dus, de vrede van moeders die hun kinderen voeden is een extern doel? Het zorgen voor een nieuwe toekomst en de opvoeding van een komende generatie is een niet-militair doel? Welke vrede is het dan, waarvan telkens wordt beweerd dat we een leger nodigen hebben om die te bewaken en te verdedigen? Wat zijn dan die grote ‘humanitaire’ missies waaraan Westerse heirscharen deelnemen? Is de heer van het leger, dan toch de brenger van dood en verderf? De Crème brûlée in plaats van moedermelk.

Foto: Facebook.com/Mom2MomBreastfeedingCampaign

 

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette