Pat Lowette > Dagschotel > NAVO heeft geen weet van burgerdoden
- 7 april 2013 -
Dagschotel :

NAVO heeft geen weet van burgerdoden

NAVO-bombardement doodt 10 Afghaanse kinderen
Bij een NAVO-bombardement in het oosten van Afghanistan zijn wellicht zo’n tien kinderen om het leven gekomen. De kinderen zouden in een huis gezeten hebben dat onder vuur werd genomen door NAVO-troepen. Verschillende andere burgers zijn gewond.
De aanval vond plaats bij hevige gevechten tussen Amerikaanse en Afghaanse troepen enerzijds en talibanstrijders anderzijds. Een NAVO-woordvoerder laat weten dat hij geen weet heeft van burgerdoden, maar dat de zaak onderzocht wordt.
Op foto’s en videobeelden die ons via de verschillende persagentschappen bereiken, zijn nochtans de levensloze lichamen van verschillende jonge kinderen te zien.
zo 07/04/2013 – 20:00 / Pieterjan Huyghebaert / De redactie

 Als burgers zich nu ook al in huizen gaan verschuilen, dan is het einde van de militaire logica nabij natuurlijk. NAVO-woordvoerders hebben geen weet van burgerdoden… in een huis dat onder vuur werd genomen. Hoe kan dat nu? Huizen worden onder vuur genomen omdat ze leuke doelen zijn om op te schieten. Daar dienen huizen voor. Huizen dienen toch niet om er als mens in te gaan wonen? Als burgers zich nu ook al in huizen gaan verschuilen dan is het hek helemaal van de dam. ‘Collateral dam’ bedoelen we.

 

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette