Pat Lowette > Dagschotel > 23 april 2015 – start ‘blog’
- 23 april 2015 -
Dagschotel, Woordspelig schrijfwerk :

23 april 2015 – start ‘blog’

image1

De werelddag van het boek en de auteursrechten is ingesteld door de UNESCO om het lezen, publiceren en het beschermen van intellectueel eigendom te bevorderen via auteursrecht ofte ‘copyright’.

Op 23 april 1616 stierven Miguel de Cervantes, William Shakespeare en de Inca Garcilaso de la Vega, geboren als Gomez de Figueroa. Op 23 april 1850 overleed William Wordsworth. 23 april is ook de geboortedag van schrijvers als Maurice Druon, Nobelprijswinnaar Halldór Kiljan Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla en Manuel Mejía Vallejo.

23 april is de naamdag van Sint Joris, gekend als de drakendoder. Sint Joris is de patroonheilige van de katholieke scouts. Scouts over de hele wereld plaatsen deze dag in het licht van goed en kwaad, en sluiten hem feestelijk af met een kampvuur.

Mijn grootvader heette Georges Lowette. Hij schreef tijdens de Groote Oorlog zijn persoonlijke oorlogsdagboek, declameerde hele gedichten van buiten en opende met Nieuwjaar pas zijn beugel als wij onze wensbrief ook eigenmondig hadden voorgedragen. Twee van zijn nazaten zijn Joris genoemd.

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette