Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 46 (°)
- 29 april 2020 -
Dagschotel :

13 + 46 (°)

De dag begint met een binnenvallend Whatsapp-filmpje van anderhalve minuut: de Kempense dochter filmde zonet een jonge ree die parmantig langs wandelt bij haar thuis. Ik geloof niet dat ik die sierlijkheid in een vrije omgeving ooit van zo dichtbij mocht bewonderen. Misschien geen filmische unicum, zeker en vast een ervaringsunicum.
Zegt mijn gazelle daarop dat ik op mijn leeftijd blij mag zijn dat mijn dag begint met wat jong wild. Trekt zij vervolgens haar luipaardprint aan om een halve dag permanentie te gaan doen.
Wild thing, you make my heart sing.

*******

Bij het ontbijt blijkt de volgende complottheorie op te duiken… Een e-mail van iemand die klaagt dat er geen telefoon wordt opgenomen bij een bepaalde dienst… omwille van corona. Planten die virussen zich dan ook al voort via telefoonkabels?

*******

Exact twee maanden geleden zat het kot hier nog vol. 29 februari was nog op de valreep “VC”: voor corona. Twintig mensen kwamen toen mijn lief verrassen,… omdat zij nog nooit een verjaardagsfeestje had gehad. Mijn liefste verjaart dan ook op nieuwjaar, makkelijke datum om te onthouden, moeilijke dag om nog een feest te organiseren. De schrikkeldag gaf ons een extra dag om dat verrassingsfeest te laten doorgaan.
Twee maanden nog maar, het lijkt een eeuwigheid zeggen mensen vandaag. Alhoewel we zes weken ‘in ons kot’ misschien niet moeten afwegen tegen langdurige menselijke rampen zoals slavernij, apartheid, holocaust,… zoals een facebook-bericht probeert te doen. Persoonlijk leed wordt niet kleiner door er een groter leed naast te zetten.
Immers, voor de nabestaanden bestaat de grootte van de ramp in de eerste plaats uit die ene overledene in hun nabijheid. Zo stoorde mij het ‘enthousiasme’ waarmee het journaalanker juichte dat er ‘maar’ X doden waren. Op een bepaald moment blijken al die cijfers en statistieken een eigen leven te gaan leiden en wordt precies vergeten dat er achter iedere ‘eenheid’ het schrijnende drama schuilt van een ganse familie die een ouder, broer of zus, … verliest. Vaak na een moeilijke strijd, een wekenlange achtbaan tussen hoop en wanhoop.

*******

Over mondmaskers gesproken,
de gevaren van maskers volgens Francois de la Rochefoucauld:
“Wie altijd een masker draagt,
herkent uiteindelijk zichzelf niet meer.”

*******

(°) 13 + 46 = vrijdag de 13de, begin van de samenscholingsmaatregelen + 46 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette