Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 42 (°)
- 25 april 2020 -
Dagschotel : ,

13 + 42 (°)

Ik had gisteren een heel stuk klaar staan rond de exitstrategie. Het werd echter zo laat vooraleer we wisten wat er nu wel of niet beslist werd… dat dat positieve stuk over politici die hun burgers vertrouwen… totaal misplaatst was, en dus ook niet geplaatst werd.

Wat voor mij gisteren vooral duidelijk werd is, is dat de politici dit land onbestuurbaar hebben gemaakt. New York City bijvoorbeeld heeft met zijn 8 miljoen inwoners genoeg aan één burgemeester. Wij hebben in België voor iets meer inwoners 56 ministers, verdeeld over 68 ministerposten. Een aantal van die ministers zetelen dus in twee of zelfs drie regeringen. En die 56 slagen er niet in om beslissingen te nemen. Zelfs een kat zou haar jongen niet vinden in zo’n bevoegdheidskluwen, waar zou die kat dan een beslissing kunnen vinden?
Blijkbaar ging een van de lange discussies over het opstarten van de scholen. Ik kan de discussie zo al voor mij zien: ‘Vlaanderen’ wil op 15 mei van start, ‘Wallonië’ op 18 mei, en de federale Minister van Binnenlandse Zaken ontkent gewoon de realiteit van dit land en roept aan een stuk door: “orde, orde, orde… moet er zijn! Op twee verschillende data de scholen openen dat kan toch niet, orde, orde, orde!!!  

De exit-strategie laat voor mij wel de prioriteiten zien. Eerst de bedrijven, vanaf 4 mei. Tweedens, de handel vanaf 11 mei. Ten derde het onderwijs vanaf 18 mei. Ten vierde misschien de horeca vanaf 8 juni. En tenslotte, op nog ‘nader’ te bepalen – bedoeld wordt nog ‘verder’ in plaats van ‘nader’: familiefeesten, trouwpartijen, vriendenreünies.
Als voedingswinkels en apothekers open zijn; als er ruimte is om te fietsen, te wandelen, te bewegen; als koeriers alles leveren wat ik wil aan de deur, wat mis ik dan nog als ik in mijn kot zit? Juist ja, het contact met anderen… dat dus op de laatste plaats komt.
Mijn familieleven, mijn sociaal leven komt nog achter het stamcafé en het buurtrestaurant, de kapper en de schoonheidsspecialiste, de kledingwinkel, de boekenwinkel, de meubelzaak,…? Of hoe moet ik dit verstaan beste politici?

*******

Genoeg over de euveldaden van politici en over naar de gezonde (zelf-)zorg: gaan fietsen met de oudste kleinzoon. En daarna patatten schillen,… en weekeind houden in ons kot.

*******

(°) 13 + 42 = vrijdag de 13de, begin van de samenscholingsmaatregelen + 42 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette