Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 3,5 (°)
- 16 maart 2020 -
Dagschotel :

13 + 3,5 (°)

09u30. Videoconferentie met vier jonge collega’s. Gelukkig helpt een van hen mij even op weg met dit digitaal vergaderen. Ook vandaag weer wat bijgeleerd dus, dank je wel. Schitterende tool dat digitaal vergaderen… als je weet op welke knopjes drukken.

Vooral voor de jonge huisvaders is de totale annulatie van alle groepsopleidingen in bedrijven en organisaties een immens probleem. Annulatieclausules toepassen betekent klanten doen betalen voor niet geleverde diensten. Boven op de extra corona-kosten / verminderde inkomsten die organisaties sowieso al op hun bord krijgen. Niet allerklantvriendelijkst, maar… géén verkoopsvoorwaarden toepassen is zonder inkomen vallen voor de trainers.
Het is een boeiende gedachtewisseling waar aan het eind van de rit iedereen met wat extra ‘huiswerk’ afsluit. We zijn het eens over de manier hoe we dit probleem zien als nieuwe opportuniteiten, als mooie kansen die we onze klanten kunnen aanbieden.
Ik schrijf mijn tekst en stuur hem door. Ik zie de collega’s hun materiaal binnenvallen. Hopelijk morgen al vertrekt er een gezamenlijke mailing naar honderden klanten om van het telewerken van hun medewerkers deels ook opleiding en coaching te maken. We zien wel.

Tussen het mailen en telefoneren door – zowat allemaal rond corona, agendaperikelen en andere verplaatsingen – toch even buitenhuis op huisbezoek.  Letterlijk. De kleindochter die er aankomt tegen half mei kan met haar mama en papa in overgrootvaders woning intrekken. Alleen moeten daar dan misschien ramen met dubbele beglazing komen, een en ander beter geïsoleerd worden,… Terwijl de toekomstige ouders even de ruimtes inschatten probeer ik, niet voor het eerst, in te schatten waar deze verbouwing toe zal leiden en hoe ingrijpend dit zal worden. Een fijn toekomstproject.      

Vervolgens toch even een coachinggesprek met iemand van een jong bedrijf dat, amper enkele maanden oud, al met de eerste annulaties te maken krijgt: hoe kan je hiermee om, hoe kan je je knowhow ook in coronatijden aan de man brengen?

Aan de sprongen van het denken komt geen einde vandaag. Als laatste nog even de brief versturen waardoor de Vlaamse Belastingdienst een foute belasting kan rechtzetten. Deze middag tussendoor al even telefonisch geregeld. Tot slot van de werkdag ook de afgesproken bewijsstukken bezorgen zodat die vriendelijke ambtenaar zijn werk kan doen.

20u54 Bijna 12 uur later eindigt deze werkdag. Over naar Arnon Grunberg’s laatste worp dan maar: “Bezette gebieden”.

 (°) Vrijdag de 13de, begin van de quarantaine-maatregelen + 3,5 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette