Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 31 (°) Paasmaandag
- 13 april 2020 -
Dagschotel : ,

13 + 31 (°) Paasmaandag

Paasmaandag. Fijn dat de paashaas het gisteren zonnig heeft gehouden om in de tuin, op het terras, kortom uit ons kot, paaseieren te kunnen rapen. Goed dat het weer meewerkt om vandaag weer in ons kot te blijven. Geef toe, zo een zomerse voorgift dat was ook een beetje teveel van het goede.
Zomers vogelvrij flaneren zit er nog niet in. We zijn nog niet aan de nief patatjes. Laat staan aan de ijsheiligen. Luister, volgens mij roffelen de aprilse grillen de allereerste keer tegen het raam. Hoe lang zouden ze dat volhouden? Oh, en als ik nog beter luister hoor ik de terrasplanten precies verademen, of moet ik verdrinken zeggen?

Gisteren de dag van de ruimtevaart. Zo hoog hebben we niet in de lucht zitten staren, maar we hebben er gisteren wel de sterrenkijker bijgehaald om de torenkraan in de buurt in het oog te houden. Volgens de vriendelijke mededeling die een buurvrouw aan haar raam heeft gehangen moeten we dat doen, want de laatste dagen zit er blijkbaar een koppel slechtvalken op de corona-stilstaande torenkraan op de bouwwerf in de buurt.
Thuis eerst geprobeerd met de verrekijker, dan maar met de sterrenkijker. Maar eigenlijk nog te ver weg. Zekerheid krijg ik vooral door de zithouding en helemaal als ik ze zie naar beneden duiken. Over slechtvalkpijlsnel gesproken.

Die ‘uitstulping’ boven op de gele kraan, dat is hem. De kwaliteit van de foto, genomen door het oculair van de sterrenkijker, lijkt nergens naar. Maar het is niet de kwaliteit van de foto, wel de ervaring die telt voor mij. De wetenschap dat dat silhouet daar een van beide slechtvalken is. En het permanente verifiëren natuurlijk – ja hoor, ze zitten er nog steeds. Heerlijk. Wildlife binnen oogbereik.

Voor de verandering gaat mijn lief eens aan het bakken. Mijn zoetekoek… gaat voor zoete cake. Alhoewel, het wordt citroencake om juist te zijn.
Zelf probeer ik verder te studeren voor Einstein. Volgens de spiegel lukt dat al aardig.

Bij de koffie en een boek is die cake echt wel welgekomen. Ik blijf dus maar zolang mogelijk in dat boek lezen, wie weet verschijnt er nog een plakje cake op mijn bord?

(°) 13 + 31 = vrijdag de 13de, begin van de samenscholingsmaatregelen + 31 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette