Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 26 (°)
- 8 april 2020 -
Dagschotel :

13 + 26 (°)

Van een tijger in de New Yorkse zoo weet heel de wereld dat ie corona heeft… omdat hij blijkbaar getest is. Voor tachtigduizend ouderen en vijftigduizend personeelsleden in de Vlaamse Woon en Zorgentra zijn er amper elfduizend testkits.
Bewoners van WZC’s zijn meestal geen spontane liefhebbers van hun woonplek. Meestal zijn zij daar terecht gekomen omdat alleen wonen zonder extra zorg niet meer mogelijk is. Zij zijn van de ouderen in onze maatschappij – onze ouders en grootouders – de meest hulpbehoevenden.
Tweeënennegentig procent – 91,54 om juist te zijn – van die meest hulpbehoevenden en hun verzorgenden worden dus in de steek gelaten. En Wouter Beke weet niets beters te verzinnen dan tjeven-praat en vage intenties? Is dat niet een politicus van die partij die waarden hoog in haar vaandel had staan? Eert uw vader en uw moeder… bijvoorbeeld? Solidariteit… om zo maar een woord te noemen?
Voor al die verzorgenden geldt: beter een masker voor de mond, dan tien in Wouter Beke’s ijle woordenwolk.

Naast deze verbijstering fantastische verwondering: een Whats-app-filmpje van ongeveer twee minuten. Het duurt even voor we door hebben wat we zien: een zwangere buik waarbinnen die kleindochter in spe in-haar-kot – buitengewoon en toch in haar kot – zichtbaar een feestje aan het bouwen is. Die kleine meid belooft leven in de brouwerij te brengen. Ze brengt nu al leven in de baarmoederij. 😉

En heerlijk toch: eten op het terras bij warme lentezon. Is het voor jou ook een goede week?

(°) 13 + 26 = vrijdag de 13de, begin van de samenscholingsmaatregelen + 26 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette