Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 2 (°)
- 15 maart 2020 -
Dagschotel :

13 + 2 (°)

Door de annulatie van de geplande doopviering wordt het een luie zondag, zoals we er al lang geen meer gehad hebben. Op het menu: kranten, kruiswoordpuzzels, weekbladen, cryptogrammen magazines en andere woordspelletjes.
Af en toe slechts wisselen we wat informatie uit over een krantenartikel, een boeiend boek dat op de boodschappenlijst mag komen staan, een recept dat een van ons uitscheurt om eens met nieuwe inspiratie aan het koken te gaan of hulp van de ander voor dat ene woord in de puzzel.

De boterhammen van het eigen gebakken brood smaken verrukkelijk bij de vers ontdooide soep. Al die ingevroren restjes eens opeten? Misschien is het moment om eens grote kuis te doen in de diepvries? Maar die plotse bevlieging van werkijver wordt snel in de kiem gesmoord.

Na een lange siësta gaan we op wandel voor nog wat ingrediënten voor een vers slaatje,… terwijl sommige politici een slaatje proberen te slaan uit de noodsituatie. Machtsspelletjes spelen… het moet toch echt verslavend zijn, niet?
Bij het wandelen komen we een koppel buren tegen die met de vijftien maanden oude Florence een luchtje scheppen. Gelukkig is voorlopig de impact voor haar ouders beperkt. Mama mag even zaterdags thuisblijven in plaats van in de winkel te staan. Papa heeft enkele uitgestelde opdrachten maar weet nog wel wat doen thuis, aan het scherm.
In het park staan wat tienerjongens te redetwisten dat – welles/nietes – elke knuffel met een meisje betekent dat je verliefd bent op dat meisje. Zo jong en al zo wijs.
Bij Ramazan, de plaatselijke ‘kruidenier’, is het rustig. Hij is er blij om. De voorbije vrijdag, zaterdag en zondagvoormiddag waren waanzinnig drukke dagen voor hem. Alsof hij nooit meer open zou gaan. Terwijl net deze winkel de vaste waarde is waar je – behalve op maandag – zowat alles vindt als het op doordeweekse boodschappen aankomt. Verse waren en vriendelijke bediening, fijner kan toch niet?
De winkeliers van Sluis zijn de ‘Belgen-drukte’ alvast beu. Zij sluiten vandaag gewoon hun winkels. Straks worden de grenzen nog gesloten. Paniek doet rare dingen met mensen.

Broers en zussen verspreid over Vlaanderen, papa en mama in hun serviceflat, wij houden mekaar op de hoogte van reilen en zeilen, werk en vrije tijd, bakken en snoeien,… via Whatsapp en mail. Het lijkt op verdichting, het speelt zich af op afstand.

Plots verschijnt er een glas naast het klavier. Het avondprogramma gaat van start: apero, kokerellen, film of boek, … Misschien tijd om dit te posten want vanochtend lagen de Proximus-servers plat – ook in quarantaine? – en lukte het me niet mijn verslag van gisteren te posten. Dat lukte pas in de late namiddag.

 (°) Vrijdag de 13de, begin van de quarantaine-maatregelen + 2 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette