Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 18 (°)
- 31 maart 2020 -
Dagschotel :

13 + 18 (°)

Ik heb gisteren niet met potlood geschreven, ook al was het de dag van het potlood. Vandaag is het back-updag, wat denk je, zal ik maar…?

Mijn lief? Die mag vandaag een halve dag telefoonpermanentie doen aan ‘t Zuid. Ik dus weer eens het huis even voor mij alleen. Wat zal ik dan maar eens doen? … En daarna ben ik gewoon naar de bakker gegaan.
Toen de volwassenen wc-papier aan het hamsteren waren hebben de kinderen van de buurt volgens mij hun voorraad stoepkrijt aangevuld. Op weg naar de bakker en de kruidenier staan de voetpaden vol. Stoepbloemen in alle mogelijke pastelkleuren. Krijtkreten met verjaardagswensen of begroetingen aan iemands deur. Hinkelparkoersen en doolhoven. Pijlen, richtingaanduiders en wegwijzers allerhande. Gelukkig realiseer ik me tijdig dat ik ze niet allemaal moet blijven volgen of anders zou ik het hoekje omgaan en niet bij de kruidenier geraken.

The world according to corona? Enkele klantenmails beantwoorden en beeldgesprekken voeren. Verse groenten en fruit kopen zonder verse virussen in de boodschappenmand te laden. Brood bakken, yoghurt produceren, confituur maken,… Recepten verzinnen en aanpassen op basis van de goesting van de dag en de beschikbare ingrediënten in diepvries, koelkast, voorraadrek of kelderberging. Wandelen en fietsen. En lezen natuurlijk. Meestal in het gezelschap van mijn lief. Volgens mij is dit de draaglijke lichtheid van het bestaan. Op naar Jeroen Brouwers of zal ik aan Griet Op de Beeck beginnen?

(°) Vrijdag de 13de, begin van de quarantaine-maatregelen + 18 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette