Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 16 (°)
- 29 maart 2020 -
Dagschotel :

13 + 16 (°)

Een familiezondag in de wind. En neen, ik heb niet teveel gedronken.
De wind speelt heel de dag tikkertje op het terras. Een vuilbak en een gieter wandelen zelfs rond op het ritme van de windstoten.
Met de wind op kop zijn we gaan fietsen. Een tussenstop bij zoon en kleinzoon – zij achter het geopende raam en wij in het midden van de straat – om even een stand van zaken te geven en te krijgen. En zomaar, om mekaar even te zien.
Een tweede tussenstop bij de zwangere schoondochter die – in de wind en op veilige afstand – mee een stukje gaat wandelen. Met op de achtergrond het geflapper van onze jassen worden – vol verwachting – een hele reeks onderwerpen aangepakt: het geboortekaartje, de aard van de luiers, thuis bevallen in coronatijden,…
En tenslotte met de wind in de rug terug naar huis. Dat was het leukste stukje fietsen.

Verder op het zondags menu: verschillende mails, whatsappberichten en telefoons, met zowat alle broers en zussen. Gedeelde zorg voor onze ouders. Verhalen over huis-, tuin- en keukenperikelen zoals gras afrijden en het onderhoud van grasmachines. En niet te vergeten de stand van zaken van de wereld en de ideale manier om de wereldproblemen op te lossen: corona, de economische crisis en dat soort kleinigheden. En neen, ook toen hadden we niet teveel gedronken.
Het deed wel denken aan die zondagse momenten van lang geleden – met zeven aan de tafel – waarin we de wereld geregeld  even op orde hebben gezet. Mondeling althans. 😉

En om de zondagstemming erin te houden ga ik op zoek naar iets wat op gebraad met groentekrans lijkt. Het wordt uiteindelijk een stukje varkenshaas, gestoofd witloof, wortelen en erwten… en gebakken aardappelen. Frieten gaan halen in de frituur op de hoek, daarvoor is de prijs misschien te hoog in deze coronatijden.

De leemten in het verslag? Die werden gevuld met zondagse rust, nog steeds in het gezelschap van Isabel Allende. Een verhaal dat zich afspeelt tussen Spanje en Chili.

En hoe was jouw zondag?

(°) Vrijdag de 13de, begin van de quarantaine-maatregelen + 16 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette