Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 11 (°)
- 24 maart 2020 -
Dagschotel :

13 + 11 (°)

Een mailbox vol allerlei. Facturen om te ordenen en boekhouding om voor te bereiden, want het kwartaal is bijna voorbij. Het is fijn om met reële dingen bezig te zijn. Want ik krijg zo stilletjesaan een overdosis corona-nieuws.
De sociale media spuien nogal wat nonsens die geen factcheck kunnen doorstaan. Waarom geloven een boel mensen dat elk bericht dat zij ontvangen waar is en dus hup, hup moet doorgestuurd worden?
Politici gebruiken nog steeds een massa woorden, waarvan er weinig tot concrete beelden leiden bij mij als luisteraar. En ik sta verbaasd van de leugenachtigheid van hun woorden. Beweren dat ze altijd de adviezen volgen van de wetenschappers? Dat is al jaren niet zo… als het bijvoorbeeld over armoede in Vlaanderen gaat. En het was ook niet waar toen er moest beslist worden over die strategische voorraad van mondmaskers: besparingen bleken toen belangrijker dan wetenschappelijk advies. En wie betaalt de tol?
Ik verlang steeds meer naar feitelijk nieuws dat niet gebracht wordt met de intonatie van een sportjournalist vóór het spelen van de derby. Nieuws ook dat ‘nieuw’ is en dat niet tot in den treure herhaald wordt.

De aangename punten van deze dag: een zonnige fietstocht, vers gebakken brood en een ontzettend geslaagd ‘zalfje van broccoli’ bij het avondeten. Mmmm!

Even de massamedia en de smartphone helemaal uitschakelen en over naar een fijn boek. Waarover morgen meer.

(°) Vrijdag de 13de, begin van de quarantaine-maatregelen + 11 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette