Pat Lowette > Dagschotel > 13 + 10 (°)
- 23 maart 2020 -
Dagschotel :

13 + 10 (°)

“Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb…” is een van die mooie zinsneden uit Louis Neefs’ “Wat een leven”. Met die vrolijke gedachte werden er hier in huis de voorbije maanden wel meer dingen ingevroren… om later te bewerken.
Het weekeind is voorbij. Het is maandagochtend. De werkweek begint weer. Aanpakken die handel. Mijn lief aan de pc en de telefoon. En ik de keuken in.
Gisteren niet alleen verrassend avondeten uit de diepvries gehaald. In de diepvriezer zat ook nog fruit. Een tijdje later – want het begint met in de kelder potten halen en uitwassen – staat er coronaconfituur op het aanrecht. Coronaconfituur in twee smaken: rabarber en pruimen.De schoonzoon die ons regelmatig lege potten bezorgt ligt waarschijnlijk al op de loer wanneer die volle potten zijn richting uitkomen. 😉
Naast de coronaconfituur ook anderhalve liter fond. Van de kippenkarkassen, vleesresten en andere harde knoken die nog rondzwierven in de diepvries. Eens afgekoeld verdwijnt die fond in kleine porties terug in de diepvries. Een belofte van lekkere soepen en sausen in de toekomst.
Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb… blijkt over ettelijke uren te gaan. Als een mens bezig is gaat de tijd nogal vooruit. Verveling is er echt nog niet.

Ondertussen kregen we driemaal dezelfde foto’s binnen van de serviceflats in Mol. Het is dus wel zeker. Papa en mama stonden om twaalf uur ook te applaudisseren – achter een wit laken – op hun terras. De zorgverstrekkers mogen gerust zijn. De negentigplussers staan volmondig en tweehandig achter hen.

Vooraleer de zon onder gaat stappen we nog even de gezonde lucht in. Tussen de witte madeliefjes die de graskanten versieren en de witte lakens die de huisgevels versieren. De meeste voetgangers lijken wandelaars met dezelfde gezonde intenties. Ze kijken je aan en knikken, zeggen gedag of ze glimlachen met een ondertoon van “we zijn allemaal lotgenoten”. Sommigen vrezen wellicht dat vriendelijkheid even besmettelijk is als corona. Zij ontwijken zelfs oogcontact.
Oh ja, dat is natuurlijk ook zo. Vriendelijkheid is hoogst besmettelijk. Voor de menselijke moraal. En in positieve zin. 😉

Slaap ze!

(°) Vrijdag de 13de, begin van de quarantaine-maatregelen + 10 dagen

Zoek naar:

Recent

Labels

Archief

© Pat Lowette